Search

marți, 11 mai 2010

Componentele unui blog

Componentele unui blog:
POST :
Termenul folosit în limba engleza pentru fiecare însemnare ce apartine unui blog este“post”.
COMENTARII:
Persoanele care citesc posturile pot lasa comentarii. Acestea pot duce la o dezbatere sau la un schimb de idei. Comentariile se gasesc fie dupa titlul postului, fie dupa corpul continutului si pot fi citite printr-un simplul click.
LINK-uri:
Aproape toate posturile includ hyperlink-uri spre informatia initiala, sursa inspirationala sau materialul propus spre analiza / dezbatere, alte bloguri etc.
PERMALINK:
Pentru ca posturile sunt afisate în ordinea inversa postarii, un permalink permite cititorului sa acceseze direct postul dorit. Este un link permanent care îti permite sa citezi un post pe o pagina care va ramâne constanta
TRACKBACK:
Linkurile care pot fi copiate într-un nou post sau în alt blog si care se refera la postul original se numesc trackbackuri. Acestea construiesc structura linkurilor si cresc posibilitatea ca postul original sa fie gasit, deoarece motoarele de cautare listeaza paginile web în functie de numarul de pagini care ofera link-uri spre ele.
CATEGORII:
Un blogger poate încadra un post într-o categorie, permitându-i vizitatorului sa citeasca doar posturile care apartin aceluiasi domeniu.
ARHIVA:
Posturile vechi pot fi citite oricând, ele gasindu-se în arhiva blogului.
RSS Feed:
RSS (Really Simple Syndication) este o unealta care permite utilizatorilor sa fie anuntati de
fiecare data când apare ceva nou pe blog, fara sa îi oblige sa viziteze URL-ul blogului.

BLOGROLL:
O lista cu alte bloguri pe care bloggerul le citeste, afisate pe pagina propriului sau blog, se numeste blogroll.
TAG:
Tag-urile ajuta la definirea cuvintelor cheie primare de pe o pagina web. Ele pot face parte din domenii mai largi decât cele ale categoriilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu