Search

miercuri, 12 mai 2010

Ce este un site?

Ce este un site:

Site-ul reprezinta informatia sub diferite forme, pusa la dispozitia vizitatorilor prin intermediul internetului. Acesta este realizat de un „realizator de site-uri" (webmaster) ce are cunostinte si aplicatii in domeniu pentru a crea site-ul.

Practic un site este realizat din „linii de cod", un text special interpretat de un browser (de exemplu Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera) si afisat.

Desi in ultimul timp a aparut tendinta ca site-urile sa fie afisate identic de orice browser, exista posibilitatea ca acestea sa fie afisate diferit, in functie de browser.
Care este scopul unui site?

Un site este realizat, in general, pentru a pune la dispozitia vizitatorilor informatii. O data cu maturizarea mediului online, site-urile au inceput sa fie din ce in ce mai diverse si mai complexe.

Au aparut forumurile, unde utilizatorii pot comunica prin intermediul mesajelor postate; au aparut magazinele online, ce iti permit achizitionarea de produse doar prin cateva click-uri.

Deci scopul unui site poate fi unul de informare, de socializare (forum,etc) sau vanzare.

Stiai ca exista mai multe tipuri de site-uri?

In marea lor majoritate, site-urile sunt realizate pentru utilizatorii calculatoarelor personale (notebook si desktop). Acestea poarta denumirea de site-uri web sau websites.

Exista si site-uri realizate pentru terminale mobile (telefoane mobile sau PDA-uri), diferite ca structura de website-uri.

Noi ne vom ocupa de realizarea site-urilor pentru calculatoare personale, site-uri web ce vor fi realizate de tine.

Site-urile pot contine : text, imagini, clipuri, animatii si vom invata ce este de facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu