Search

miercuri, 12 mai 2010

Aspectul unui Site

cateva informatii indiferent de natura site-ului pe care il faci sub forma de pagini web separate, iar aceste informatii sunt:

- Prima pagina care trebuie sa contina detalii sau generalitati despre tot ce se gaseste in site-ul tau;

- O pagina web separata care prezinta serviciile , produsele, alte detalii in mod detaliat legate de subiectul principal al site-ului;

- "Despre noi (despre mine)" reprezinta o pagina cu o valoare extrem de importanta pentru utilizatori ( vizitatori) ce-ti ofera credibilitate (lucru de care internetul sufera cel mai mult). In aceasta pagina sa descri motivatia ta de a crea acel site si cateva informatii personale evitand totusi sa-ti dai date legate de cod numeric personal, numar buletin, detalii venituri, carduri etc.

- "Contact" reprezinta modalitatea ta de interactiune cu vizitatorii site-ului tau si care trebuie sa contina un formular pe care acestia sa-l completeze pentru a intra in legatura cu tine ( informatii etc.)

Cand vrei sa creezi un site, este necesar sa stii cateva lucruri esentiale inainte de a-l realiza...

In primul rand ai nevoie de idee in sine...


Ce fel de site vreau sa realizez?

Din start ne vom gandi la complexitatea lui.

Poti sa faci un site personal sau de prezentare, care este in general mai simplu de realizat si nu ai nevoie de o structura complexa.

Un site de prezentare al unor produse sau servicii poate fi putin mai complex. Poate avea sa zicem 4-10 pagini. Ca exemplu, paginile ar putea fi „Prima pagina", apoi „Produse"sau „Servicii", „Despre noi" si nelipsita sectiune „Contact". Pentru completare, cateva imagini ar fi suficiente. Am prezentat mai sus detalii...

Un portal care sa contina si un forum este complex.

Ce este un portal?

Un portal reprezinta un site in care sunt dispuse informatii despre un anumit subiect (autoturisme, imobiliare, gradinarit, muzica), ce contine legaturi (link-uri) catre multe site-uri de acelasi gen.

Mergand mai departe, putem realiza si magazine online...Si este adevarat ca un incepator poate realiza un astfel de site.

Magazinul online este, in general, mult mai complex. Aici intervin multe detalii ...produsele, categoriile, imaginile, preturile, reducerile, promotiile si lista poate continua.

Indiferent de ce fel de site vrei sa creezi, trebuie sa stii in ce categorii il vei imparti. Un site bine realizat este clar si intuitiv.

Concentrandu-te asupra structurii site-ului vei crea un site bun si usor de vizitat.

Vei folosi imagini pentru crearea site-ului? Ce imagini vei folosi?

Incearca sa reduci, pe cat posibil, dimensiunea unei poze. Ideal ar fi ca dimensiunea pozei sa nu depaseasca 50KB (in cazul in care este singura pe acea pagina).

Desi numarul conexiunilor rapide (broadband) este in continua crestere, multi vizitatori nu au rabdare sa astepte incarcarea completa a site-ului, mai mult de 5 secunde.

Aici sunt doar cateva indicii despre ce trebuie sa tii cont la realizarea unui site.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu