Search

miercuri, 12 mai 2010

De ce ai nevoie pentru a incepe crearea site-ului?

1. Conexiune internet cu viteza acceptabila peste 1 Mbps si calculator cu performante cel putin medii ce are un sistem de operare.

2. Spatiu virtual (hosting) sau gazduire platita sau gratuita.

Ce este de facut pentru crearea web site-ului?

Urmatorul pas este rezervarea unui domeniu (ex www.enatural.ro) care va reprezenta adresa ta unica pe internet si gasirea unui hosting, locatie unde sa-ti gazduiesti site-ul.

Aici te rog sa fii putin atent...

Este necesar sa ai acces la baze de date (MySQL), macar una. Avem nevoie pentru creare site de acces la baza de date MySql si PHP 5 (recomandat) pentru a functiona.

Cauta in ofertele de hosting pachetul de gazduire care cuprinde:

· sever web Apache

· PHP 4 sau PHP 5

· baze de date MySql


Nu te ingrijora. Nu voi insista pe detalii. Nu sunt necesare.



Pentru ca site-ul tau sa poata fi vizitat trebuie sa alegem domeniu si gazduire (hosting)


3. Domeniu care reprezinta adresa site-ului tau poate fi de forma www.crearesite.com si trebuie platit la un furnizor autorizat sau unul gratuit de genul www.geopages.com/crearesite.

4. Platforma soft (programul) recomandat de creare site pentru realizarea de pagini web.

Ce ai nevoie pentru instalarea platformei si in ce conditii?

Platforma se instaleaza direct pe spatiul de unde va fi accesat site-ul adica direct pe hosting. Pentru a putea face acest lucru si pentru realizarea unui site credibil , cu succes pe internet recomandam cumpararea unui domeniu propriu cum este enatural.ro si a unui spatiu la hosting de cel putin 100 MB. Acest spatiu poate fi achizionat contra cost de la un furnizor de servicii.

De ce nu recomandam varianta gratuita?

Pentru ca domeniul nu poate fi obtinut gratuit iar varianta gratuita o reprezinta subdomeniul de genul www.googlepages.com/crearesite . Un subdomeniu nu are credibilitate pentru motoarele de cautare si nici pentru vizitatori .

Pentru ca spatiul virtual gratuit (hostingul gratuit) reprezinta o serie de compromisuri. Acel spatiu gratuit este fie limitat ca spatiu , ca servicii necesare rularii platformei (exp : nu ofera suport pentru baze de date) fie ofera bannere publicitare, reclame, dand site-ului tau o imagine total neprofesionala si lipsita de credibilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu