Search

miercuri, 12 mai 2010

Ce este un blog

Aspectul unui Site

cateva informatii indiferent de natura site-ului pe care il faci sub forma de pagini web separate, iar aceste informatii sunt:

- Prima pagina care trebuie sa contina detalii sau generalitati despre tot ce se gaseste in site-ul tau;

- O pagina web separata care prezinta serviciile , produsele, alte detalii in mod detaliat legate de subiectul principal al site-ului;

- "Despre noi (despre mine)" reprezinta o pagina cu o valoare extrem de importanta pentru utilizatori ( vizitatori) ce-ti ofera credibilitate (lucru de care internetul sufera cel mai mult). In aceasta pagina sa descri motivatia ta de a crea acel site si cateva informatii personale evitand totusi sa-ti dai date legate de cod numeric personal, numar buletin, detalii venituri, carduri etc.

- "Contact" reprezinta modalitatea ta de interactiune cu vizitatorii site-ului tau si care trebuie sa contina un formular pe care acestia sa-l completeze pentru a intra in legatura cu tine ( informatii etc.)

Cand vrei sa creezi un site, este necesar sa stii cateva lucruri esentiale inainte de a-l realiza...

In primul rand ai nevoie de idee in sine...


Ce fel de site vreau sa realizez?

Din start ne vom gandi la complexitatea lui.

Poti sa faci un site personal sau de prezentare, care este in general mai simplu de realizat si nu ai nevoie de o structura complexa.

Un site de prezentare al unor produse sau servicii poate fi putin mai complex. Poate avea sa zicem 4-10 pagini. Ca exemplu, paginile ar putea fi „Prima pagina", apoi „Produse"sau „Servicii", „Despre noi" si nelipsita sectiune „Contact". Pentru completare, cateva imagini ar fi suficiente. Am prezentat mai sus detalii...

Un portal care sa contina si un forum este complex.

Ce este un portal?

Un portal reprezinta un site in care sunt dispuse informatii despre un anumit subiect (autoturisme, imobiliare, gradinarit, muzica), ce contine legaturi (link-uri) catre multe site-uri de acelasi gen.

Mergand mai departe, putem realiza si magazine online...Si este adevarat ca un incepator poate realiza un astfel de site.

Magazinul online este, in general, mult mai complex. Aici intervin multe detalii ...produsele, categoriile, imaginile, preturile, reducerile, promotiile si lista poate continua.

Indiferent de ce fel de site vrei sa creezi, trebuie sa stii in ce categorii il vei imparti. Un site bine realizat este clar si intuitiv.

Concentrandu-te asupra structurii site-ului vei crea un site bun si usor de vizitat.

Vei folosi imagini pentru crearea site-ului? Ce imagini vei folosi?

Incearca sa reduci, pe cat posibil, dimensiunea unei poze. Ideal ar fi ca dimensiunea pozei sa nu depaseasca 50KB (in cazul in care este singura pe acea pagina).

Desi numarul conexiunilor rapide (broadband) este in continua crestere, multi vizitatori nu au rabdare sa astepte incarcarea completa a site-ului, mai mult de 5 secunde.

Aici sunt doar cateva indicii despre ce trebuie sa tii cont la realizarea unui site.

De ce ai nevoie pentru a incepe crearea site-ului?

1. Conexiune internet cu viteza acceptabila peste 1 Mbps si calculator cu performante cel putin medii ce are un sistem de operare.

2. Spatiu virtual (hosting) sau gazduire platita sau gratuita.

Ce este de facut pentru crearea web site-ului?

Urmatorul pas este rezervarea unui domeniu (ex www.enatural.ro) care va reprezenta adresa ta unica pe internet si gasirea unui hosting, locatie unde sa-ti gazduiesti site-ul.

Aici te rog sa fii putin atent...

Este necesar sa ai acces la baze de date (MySQL), macar una. Avem nevoie pentru creare site de acces la baza de date MySql si PHP 5 (recomandat) pentru a functiona.

Cauta in ofertele de hosting pachetul de gazduire care cuprinde:

· sever web Apache

· PHP 4 sau PHP 5

· baze de date MySql


Nu te ingrijora. Nu voi insista pe detalii. Nu sunt necesare.



Pentru ca site-ul tau sa poata fi vizitat trebuie sa alegem domeniu si gazduire (hosting)


3. Domeniu care reprezinta adresa site-ului tau poate fi de forma www.crearesite.com si trebuie platit la un furnizor autorizat sau unul gratuit de genul www.geopages.com/crearesite.

4. Platforma soft (programul) recomandat de creare site pentru realizarea de pagini web.

Ce ai nevoie pentru instalarea platformei si in ce conditii?

Platforma se instaleaza direct pe spatiul de unde va fi accesat site-ul adica direct pe hosting. Pentru a putea face acest lucru si pentru realizarea unui site credibil , cu succes pe internet recomandam cumpararea unui domeniu propriu cum este enatural.ro si a unui spatiu la hosting de cel putin 100 MB. Acest spatiu poate fi achizionat contra cost de la un furnizor de servicii.

De ce nu recomandam varianta gratuita?

Pentru ca domeniul nu poate fi obtinut gratuit iar varianta gratuita o reprezinta subdomeniul de genul www.googlepages.com/crearesite . Un subdomeniu nu are credibilitate pentru motoarele de cautare si nici pentru vizitatori .

Pentru ca spatiul virtual gratuit (hostingul gratuit) reprezinta o serie de compromisuri. Acel spatiu gratuit este fie limitat ca spatiu , ca servicii necesare rularii platformei (exp : nu ofera suport pentru baze de date) fie ofera bannere publicitare, reclame, dand site-ului tau o imagine total neprofesionala si lipsita de credibilitate.

Cum poti crea un site

1. Site-ul poate fi creat de altcineva ( firma pentru creare site-uri) .

Timpul tau liber nu este afectat . Rezultatul poate fi bun sau slab in functie de pretul platit , timpul alocat realizarii site-ului , calitatea muncii, webmaster-ului.

Dezavantaje

- Ai control redus asupra site-ului

- Modificari ulterioare dificil de realizat

- Site-ul nu se realizeaza gratuit (contracost)
Avantaje
- De crearea site-ului se ocupa specialisti care iti economisesc timpul si energia, pe care ar fi trebuit sa le acorzi in realizarea site-ului.
2. Poti invata programare fie de pe internet, fie inscriindu-te la un curs specializat ( cursuri creare site , realizare pagini web, limbaj programare PHP, ASP, MySQL- baze de date).

- Ai nevoie de foarte mult timp liber , aproximativ cateva luni iar rezultatul difera in functie de cantitatea de informatii invatate.
3. Creare pagina web de unul singur (sa-ti realizezi tu propriul site).

a. Folosesti un program online de pe un site care iti permite crearea unui site propriu pe baza unui user name si a unei parole.

b. Descarcarea unui program in calculator cu ajutorul caruia poate fi realizat site-ul

c. Varianta noastra favorita care consta in realizarea paginilor web direct pe internet indiferent de locatie sau de calculator pe baza unei aplicatii gratuite ce are nevoie de nume utilizator ( user name ) si parola.

Ce trebuie sa stii inainte de a crea un site

Ce trebuie sa stii inainte de a crea un site?

Un lucru foarte util pentru creare site este sa raspunzi la cateva intrebari scurte, dar raspunsul lor cantareste mult in decizia finala a realizarii paginii web.


A. Exista cerere? Viitorul tau site va fi cautat de utilizatori pe internet?

Exista cautari google pentru tipul de site pe care vrei sa-l realizezi?

Un site de succes trebuie realizat luand in calcul cateva elemente importante. Trebuie sa stii ce cuvinte folosesc pe google cei care cauta informatiile pe care le oferi tu pe site.

B. Ai competitie?

Ai gasit si alte site-uri care ofera ceea ce vrei si tu sa oferi pe site? (produse, informatii, servicii)

C. Identifica site-uri asemanatoare cu ceea ce vrei tu sa faci.

D. Daca exista cerere pe internet continua cu planul site-ului.

Ce este un site?

Ce este un site:

Site-ul reprezinta informatia sub diferite forme, pusa la dispozitia vizitatorilor prin intermediul internetului. Acesta este realizat de un „realizator de site-uri" (webmaster) ce are cunostinte si aplicatii in domeniu pentru a crea site-ul.

Practic un site este realizat din „linii de cod", un text special interpretat de un browser (de exemplu Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera) si afisat.

Desi in ultimul timp a aparut tendinta ca site-urile sa fie afisate identic de orice browser, exista posibilitatea ca acestea sa fie afisate diferit, in functie de browser.
Care este scopul unui site?

Un site este realizat, in general, pentru a pune la dispozitia vizitatorilor informatii. O data cu maturizarea mediului online, site-urile au inceput sa fie din ce in ce mai diverse si mai complexe.

Au aparut forumurile, unde utilizatorii pot comunica prin intermediul mesajelor postate; au aparut magazinele online, ce iti permit achizitionarea de produse doar prin cateva click-uri.

Deci scopul unui site poate fi unul de informare, de socializare (forum,etc) sau vanzare.

Stiai ca exista mai multe tipuri de site-uri?

In marea lor majoritate, site-urile sunt realizate pentru utilizatorii calculatoarelor personale (notebook si desktop). Acestea poarta denumirea de site-uri web sau websites.

Exista si site-uri realizate pentru terminale mobile (telefoane mobile sau PDA-uri), diferite ca structura de website-uri.

Noi ne vom ocupa de realizarea site-urilor pentru calculatoare personale, site-uri web ce vor fi realizate de tine.

Site-urile pot contine : text, imagini, clipuri, animatii si vom invata ce este de facut.

marți, 11 mai 2010

Componentele unui blog

Componentele unui blog:
POST :
Termenul folosit în limba engleza pentru fiecare însemnare ce apartine unui blog este“post”.
COMENTARII:
Persoanele care citesc posturile pot lasa comentarii. Acestea pot duce la o dezbatere sau la un schimb de idei. Comentariile se gasesc fie dupa titlul postului, fie dupa corpul continutului si pot fi citite printr-un simplul click.
LINK-uri:
Aproape toate posturile includ hyperlink-uri spre informatia initiala, sursa inspirationala sau materialul propus spre analiza / dezbatere, alte bloguri etc.
PERMALINK:
Pentru ca posturile sunt afisate în ordinea inversa postarii, un permalink permite cititorului sa acceseze direct postul dorit. Este un link permanent care îti permite sa citezi un post pe o pagina care va ramâne constanta
TRACKBACK:
Linkurile care pot fi copiate într-un nou post sau în alt blog si care se refera la postul original se numesc trackbackuri. Acestea construiesc structura linkurilor si cresc posibilitatea ca postul original sa fie gasit, deoarece motoarele de cautare listeaza paginile web în functie de numarul de pagini care ofera link-uri spre ele.
CATEGORII:
Un blogger poate încadra un post într-o categorie, permitându-i vizitatorului sa citeasca doar posturile care apartin aceluiasi domeniu.
ARHIVA:
Posturile vechi pot fi citite oricând, ele gasindu-se în arhiva blogului.
RSS Feed:
RSS (Really Simple Syndication) este o unealta care permite utilizatorilor sa fie anuntati de
fiecare data când apare ceva nou pe blog, fara sa îi oblige sa viziteze URL-ul blogului.

BLOGROLL:
O lista cu alte bloguri pe care bloggerul le citeste, afisate pe pagina propriului sau blog, se numeste blogroll.
TAG:
Tag-urile ajuta la definirea cuvintelor cheie primare de pe o pagina web. Ele pot face parte din domenii mai largi decât cele ale categoriilor

Tipuri de Bloguri

Blog Clasic

Este o combinatie perfecta de text, imagini si linkuri catre alte bloguri aflate in stransa legatura cu subiectul pe care acesta il promoveaza. Blogurile difera prin continut dar si prin felul in care acesta este scris sau transmis.

Blogul Personal

Jurnalul online, poate fi vazut ca cel mai des intalnit sau blogul traditional. In functie de ceea ce autoarea/autorul doreste sa transmita, acesta poate fi introvertit sau extrovertit. Blogurile introvertite reflecta experientele pe care le traieste autoarea/autorul in timp ce blogurile extrovertite acorda mai multa atentie circumstantelor, faptelor, parerilor despre diverse evenimente si mai putina trairilor intime. “Micro-blogging” este o alta modalitate de blogging personal, extrem de detaliat, ce se refera strict la blogurile ce contin mesaje foarte scurte captand un moment in timp. Siteuri ca Twitter permit bloggerilor sa-si imparta gandurile cu familia si prietenii, in mod instantaneu, mult mai eficient decat e-mailul sau scrisul.

Blogurile corporate sau organizationale

Pot fi individuale (de exemplu, directorul executiv sau presedintele) sau colective (departamentul tehnic), interne (pentru a spori comunicarea in interiorul unei corporatii) sau externe (pentru marketing sau relatii cu publicul). Pe langa acestea amintim si blogurile pledoarie (advocacy blogs) dedicate promovarii unei idei sau valori, blogurile de stiri in care jurnalistii isi publica unele articolele sau blogurile VIP scrise de vedete.

- Altele abordeaza un stil cu totul diferit concentrandu-se pe arta (artlog), fotografie (photoblog), schite (sketchblog), muzica (MP3 blog), clipuri video (vlog).

O importanta cruciala la un blog o are posibilitatea vizitatorilor de a lasa comentarii ca o amprenta a trecerii lor, creand totodata o comunitate de cititori centrata in jurul blogului. Exista insa si bloguri private (la care au acces numai autorii) sau bloguri protejate, la care au acces numai utilizatori acceptati de autor in urma unei cereri.

Pentru bloguri exista mai multe platforme dintre care amintim Wordpress (cea mai cunoscuta si utilizata platforma de blogging) sau Blogger.

Totalitatea blogurilor este cunoscuta ca blogosfera. Din moment ce toate blogurile sunt pe internet, se poate spune ca sunt conectate intre ele prin comentarii, linkuri. Pentru a gasi bloguri cu un anumit continut sunt folosite motoarele de cautare ca Bloglines, BlogScope, Technorati si Google Blog Search.


Ce este un blog?

 
                                                                 Ce esteun Blog?

Un blog e un site web personal in care unul sau mai mulți autori publică de-a lungul timpului articole (numite și “posts”), organizate in categorii si afișate in ordine cronologică inversă, cititorii blog-ului putând apoi comenta conținutul articolelor.
Avantajul blog-ului este ca nu e necesar sa cunosti programare web, si practic inscriindu-te la noi ca utilizator poti sa incepi sa iti publici mesajele imediat.

Denumirea lui vine de la "weblog", care inseamana "jurnal web". In acest "jurnal web" personal poti scrie orice doresti: ganduri, linkuri, comentarii despre actualitate, sau orice iti trece prin cap la un moment dat, este la libera ta alegere. Mesajele din blog sunt ordonate dupa data, cele vechi putand fi accesate si prin intermediul calendarului pentur navigarea in arhiva. Mesajele cele mai interesante din bloguri pot fi afisate pe prima pagina a sitului.

Prezentare in PowerPoint



Microsoft PowerPoint

CUPRINS

Prezentări electronice

Componentele unei prezentări electronice

Slide‑uri (Slides)

Note (Notes)

Extrase (handouts)

Concepte ale reprezentaţiei (expunerii)

Tipuri de prezentări

Elemente ale reprezentaţiei

Crearea unei prezentări

Crearea unei prezentări pe baza unui conţinut sugerat

Crearea unei prezentări pornind de la o prezentare existentă

Crearea unei prezentări pe baza unui template

Crearea unei prezentări pe baza unei schiţe (outline)

Crearea unei prezentări pornind de la zero

Proiectarea slide-urilor

Tipuri de vizualizări PowerPoint

Slide-uri

Proiectarea şi obţinerea unui aspect consistent

Note şi extrase

Proiectarea elementelor reprezentaţiei

Animarea textelor şi obiectelor

Elemente multimedia

Tranziţia slide-urilor şi ritmul reprezentaţiei

Reprezentaţia

Pornirea reprezentaţiei din PowerPoint

Salvarea unei prezentări pentru a se deschide ca reprezentaţie

Prezentări autoexecutabile

Execuţia continuă a unei reprezentaţii

Reprezentaţia prin PowerPoint Viewer

Împachetarea unei prezentări

Controlarea reprezentaţiei

Adnotarea (text şi grafică) a unui slide

Ascunderea pointerului în timpul reprezentaţiei

Prezentari electronice

Realizarea unei prezentări electronice

Obiective: 

Realizarea unei prezentări electronice arborescente care va include şi două prezentări de tip personalizat (custom), va conţine animaţii, efecte de tranziţie şi Hyperlink-uri

Resurse:
PC, Microsoft Word, Microsoft Power Point, fişierele prezentare electronica.ppt, Fundal Master Slide.jpg, Fundal 2.jpg, Sigla.jpg, situatie vanzari.xls (situate în directorul ftp://info2/birotica)

Durata:
100 minute

Enunţul temei

Să se realizeze o prezentare 212m1212c electronică identică cu cea conţinută în fişierul prezentare electronica.ppt (prezentarea model). Se va parcurge întâi prezentarea pentru a se observa toate elementele de conţinut ale acesteia. Se vor urmări în special următoarele:

- Hyperlink-urile (butoanele de pe slide-urile 3, 5, 9 şi 10)

- Animaţiile la nivel de obiect (slide-ul 4)

- Structura arborescentă a prezentării: 1 ð 2 ð 3 (ð 9 ð 3) ð 4 ð 5 ð (ð 10 ð 5) ð 6 ð 7 ð 8.

- Existenţa celor două prezentări de tip personalizat: diapozitivele 1, 2, 3, 4, 5, respectiv 9 şi 10.

- Diapozitivele coordonatoare (toate)

- Schemele de culoare

- Şabloanele aferente prezentării

Crearea structurii generale a prezentării
Se creează un fişier prezentare nou bazat pe şablonul Prezentare necompletata (Fişier Þ Nou), apoi Prezentare necompletată din panoul situat în dreapta ferestrei Power Point, sau direct se apasă butonul .
Se salvează fişierul cu numele nume prenume_student_grupa.ppt.
Pentru controlul fundalului diapozitivelor se defineşte un diapozitiv coordonator, pentru care se fixează un fundal. Se va proceda astfel:
Vizualizare Þ Coordonator ÞCoordonator de diapozitiv.
Format Þ Fundal, apoi Efecte de umplere Þ Imagine Þ Selectare Imagine (vezi figura 1).
Se alege din directorul de lucru fişierul imagine Fundal Master Slide.jpg.

Aplicaţia de prezentare PowerPoint

           PowerPoint este o aplicaţie din pachetul Microsoft Office, destinată realizării de prezentări. Cu ajutorul acestei aplicaţii se pot realiza prezentări electronice care să conţină texte, imagini ClipArt, imagini memorate pe un suport extern, diagrame, grafice, tabele, etc. Acestor prezentări li se pot adăuga diferite efecte sonore sau de tranziţie. Astfel textele apar din diferite direcţii, fondalul este diferit de cel standard alb. Aceste prezentări pot fi tipărite pe folii transpare şi folosite la retroproiector, sau pot fi convertite în diapozitive. Pentru a deschide aplicaţia PowerPoint cu ajutorul opţiunii Start->Run se scrie în caseta de text aferentă cuvântul powerpnt.  Extensia standard a fişierelor powerpoint este ppt.

 Crearea prezentărilor

            Se face folosind butonul Nou(New) din meniul Fişier(File). Aceasta permite selectarea şi crearea unei prezentări necompletate, sau folosirea unui şablon predefinit. Pentru a crea o prezentare necompletată se alege opţiunea Prezentare nouă, sau se apasă butonul Nou de pe bara de instrumente standard. Pentru a crea o prezentare din şablon se alege din secţiunea Şabloane opţiunea Pe computerul meu, după cum se vede în imaginea de mai jos şi se selectează şablonul dorit.

Modul de vizualizare al prezentărilor

2.1 Introducerea, ştergerea unei imagini, obiect în Master Slide 

        Pentru a introduce o imagine, sau un obiect care să apară în fiecare diapozitiv, pentru a nu introduce manual în fiecare diapozitiv, aceasta se introduce în Master Slide şi va apărea în fiecare diapozitiv în locul unde a fost introdusă.

Pentru a introduce o imagine se apelează Insert →Picture →From File.

3. Adăugarea textului în subsol, pentru un diapozitiv, sau pentru toate diapozitivele

Pentru a introduce un text în subsolul unui diapozitiv sau în cadrul tuturor diapozitivelor, se foloseşte funcţia Header and Footer(Antet şi subsol) din meniul View(Vizualizare). Această funcţie deschide fereastra cu acelaşi nume în care se introduce subsolul dorit.

Texte şi imagini

5. Formatarea şi introducerea textului

Ø         Adăugarea textului într-un diapozitiv

Pentru a adăuga text într-un diapozitiv, trebuie selectat tipul de diapozitiv care permite introducerea de texte, fie pe o coloană, fie pe două, după preferinţe. Textul este introdus prin acţionarea tastaturii. În momentul în care s-a ajuns la capătul rândului se trece la rândul următor. Pentru a introduce un text se dă clic pe butonul stâng al mouse-ului în zona unde scrie Click to add text, după care se introduce textul.

O altă modalitate de a introduce texte este folosind casetele de text (Inserare -> Casetă text).

Ø         Editarea comentariilor unui diapozitiv

Pentru a edita comentarii unui diapozitiv, este recomandabil să se lucreze cu modul de vizualizare Outline View, se selectează diapozitivul căruia îi vom ataşa comentarii, iar apoi în partea din dreapta a ferestrei se dă clic în câmpul Adăugare note. În acest câmp se pot introduce orice simboluri folosind Insert → Symbol.

Ø         Formatarea textului

Aplicaţia Microsoft PowerPoint, pune la dispoziţia utilizatorului aceleaşi unelte de formatare a textului şi anume Format→ Font, de aliniere Format → Alignment (Aliniere), de modificare a caracterelor după preferinţă Format → Change Case (Modificare după preferinţă).

           Imagini

Ø         Introducerea unei imagini în miniatură (clipart) într-un diapozitiv

Pentru a introduce imagini într-un diapozitiv se foloseşte meniul Insert (Inserare)→ Picture (Imagine)→ ClipArt (Miniatură), sau folosind butonul  de pe bara de instrumente Drawing.  Odată aleasă această opţiune se apasă în fereastra care apare opţiunea Clip Organizer (dreapta jos) şi se deschide colecţia Office.

Secvenţe de sunet şi aplicaţii video

            Aplicaţia PowerPoint permite inserarea secvenţelor de sunet şi mişcare, care se pot derula în timpul prezentării. Unele sunete sunt incluse în bara de instrumente Animation Effects. Alte sunete, secvenţe muzicale şi secvenţe de mişcare se află în caseta de dialog Insert Clip Art.

            Pentru a insera un fişier sunet sau video memorat în calculator se selectează opţiunea Insert (Inserare)→ Movies and Sounds(Filme şi sunete) → Sound from file (Sunet din fişier) sau Movie from file(Film din fişier)  după care se selectează filmul sau melodia dorită.

Salvarea prezentărilor

            O prezentare poate fi salvată ca prezentare obişnuită sau ca expunere. Pentru a salva ca expunere fişierul în fereastra de salvare, la tipul fişierului, se alege opţiunea Expunere powerpoint (Powerpoint show). Fişierul creat va avea extensia pps şi va porni automat la dublu click pe el. Pentru a modifica ulterior prezentarea se deschide prima dată aplicaţia Powerpoint şi se foloseşte opţiunea Open (Deschidere) din meniul Fişier(File).

            Salvarea unui fişier ca prezentare powerpoint se face păstrând în fereastra de salvare la tipul fişierului opţiunea Prezentare. Fişierul creat astfel are extensia ppt şi dacă efectuăm pe el dublu click se deschide aplicaţia Powerpoint direct. Pentru a rula din powerpoint fişierul se apasă tasta F5 sau se apasă Vizualizare -> Expunere diapozitive. 


Motoare de cautare destinate copiilor








AOL NetFind Kids Only - http://webcenter.search.aol.com/kids/

Ask Jeeves For Kids - http://www.ajkids.com/

Yahooligans - http://www.yahooligans.com/

KidsClick! - http://sunsite.berkeley.edu/KidsClick!/ 

Alte motoare de cautare

Motoare de cautare penrtu diferite categorii

Mai jos, veti gasi unele dintre aceste motoare de cautare, impartite pe categorii.

  • Filme:

Netflix
Hollywood Video
Blockbuster
Starz
HBO
film.com
Fandango
MyFilmz
Clerkdogs                                  
Criticker
What to Rent!
Fancast
Mefeedia
Hulu
ShareTV.org

  • Carti:

LibraryThing
Shelfari
Good Reads
What Should I Read Next?
Barnes and Noble
Borders

  • Muzica:

Last.fm
Pandora
Musicovery
iLike
Amie Street
MeeMix
Slacker
MOG
Play.it
Broadjam
Jamendo
Mufin
MyStrands
musicmesh

  • Video:       

SeeqPod
YouTube
imeem
Zune
inSuggest
ulike
liveplasma
Streakr
Scouta
The Filter
Joost
Veoh

  • Descoperiri:

Xmarks
Juice
StumbleUpon
Reddit
Del.icio.us
Digg
SpinSnap
FeedEachOther
Gnod
Rollyo
Boxxet
Twine
Ujiko
Technorati
Talk Digger
Kreeo

  • Cumparaturi:

Amazon.com
Overstock.com
Yahoo!
eBay
sfeed
StyleFeeder
MyShoppingPal
3LUXE
Like.com
Slifter
The Find   

  • Noutati:


DailyMe
Congoo
Fark
Slashdot
Mahalo
Wikio
Daylife

  •  Restorante:


Docoloco
Citysearch
Local.com
Eventful
Zvents
Weather.com
WeatherBug

  •  Recete de mancare:

Cookthink
Nibbledish
Tasty Planner
BigOven
Zagat
allthefood.com
Delocator
DineSite.com
Food Finder.net
Food Finder
The Vegetarian Resource Group Online Restaurant Guide  

  • Diverse:


TripIt
Strands
Active.com
GamerDNA

Prin intermediul acestor motoare de cautare vom gasi mai repede  cea de ce avem nevoie.

 

Cele mai bune motoare de cautare

Cele mai bune motoare de cautare pentru a gasi orice

Cel mai popular motor de catare este Google, insa pe langa acesta exista o multime de motoare de cautare, care sunt specializate in cautarea imaginilor, fisiere pdf, video, referate, carti, muzica, noutati s.a.m.d.

Dar la ce ne trebuie aceste motoare de cautare daca este Google...? Raspunsul este foarte simplu, de exemplu avem nevoie de un film, google ne va arata totul despre filmul respectiv si multa alta informatie, insa cu motoare de cautare pe ntru filme, vom gasi imediat filmul pe care il cauta. Sau daca ne pornim intr-o calatorie si avem nevoie de un hotel, daca vom cauta cu google, el ne va arata toata informatia despre hotele dar mai intii vom vedea toata informatia despre tara respectiva, insa cu motoare de cautare pentru hotele vom gasi doar hotele.


Internetul

Internetul are un rol important in viata noastra, a aparut de multi ani. Noi oamenii avem foarte mare nevoie de internet, mai ales cei care lucreaza intr-un loc unde internetul este un mod de a comunica cu oameni din diferite colturi ale lumii, unde deplasarea necesita o parte din viata noastra, asa ca preferam sa folosim internetul, pt ca este o modalitate de comunica cu oricine intr-un interval de timp foarte scurt. Sunt oameni dependenti de internet, o mare parte din viata lor o petrec pe internet.

INTERNETUL –ne poate oferii multe date , cam tot ce am vrea sa descoperim dar din pacate avem si foarte multe probleme ca de exemplu :cand cade internetul din cauza ca RDS-ul nu sunt o echipa de oamenii cu care poti comunica si care sa se tina de cuvant, stiu doar sa promita atunci cand se fac reclamatii.Foarte multe persoane merg sa ii reclame dar fara nici un rezultat !Inca nu am internet, urmeaza sa imi bag internet si sper ca nu voi intampina foarte multe probleme de genul acesta. 

Pentru mine este foarte important sa am internet mai ales acum ca sunt in primul an de facultate, pot spune ca este o necesitate !Pana acum nu pot spune ca stiu foarte multe pe internet sa fac,stiu sa caut sa fac un referat, am o adresa de messenger, am un mail unde pot sa raspund mai repede la mesaje.Sper pe cand voi avea acces la internet, acasa la mine nu voi devenii o persoana dependenta de INTERNET, pentru ca tentatia e foarte mare, bineinteles ca la inceput voi sta mai mult timp pe net, pentru ca este ceva nou pt mine si-mi va placea ideea ca am internet.

Ideea de a avea internet este desul de mare, si abia astept ca in curand sa am internet, pt mine internetul inseamna un mod de a comunica mai rapid cu persoane distante de mine sau de ce nu chiar si cu persoane aflate chiar prin apropierea mea, imi place sa vorbesc pe mess, imi place ca atunci cand am de primit poze, abia astept sa le vad, imi place pt ca atunci cand sunt singra ma pot imprietenii cu internetul pot vobi cu mai multi prietenii care ma fac sa zambesc !!!!!!

Telefonia mobila


In secolul al XXI- lea apere telefonia bobila, o tehnica care a devenit una dentre cele mai foloshitoare surse de informare. Telefonia mabila se dezvolta zi cu zi tot mai mult, caci incepind de la un telefon simplu prin care doar puteai sa te auzi, azi un telefon mobil are o multime de-a functii (incluzind: camera web, fluetooth,3G, accesul la internet, s.a.) 

luni, 3 mai 2010

Tehnologia Informatiei


Tehnologia informaţiei este tehnologia necesară pentru prelucrarea informaţiei, în particular prin folosirea computerelor electronice la convertirea, procesarea şi transmiterea informaţiei. Termenul englez corespunzător este Information Technology, abreviat IT, care se citeşte aproximativ 'ai 'ti, abreviere care uneori se foloseşte şi pe româneşte.

Conceptele de tehnologia informatiei si cunoastere se gasesc intr-o relatie de relationare reciproca continua, intrucit evolutia tehnologica de astazi nu ar fi fost posibila in lipsa unui bagaj de cunoastere acumulat si imbogatit de-a lungul timpului din generatie in generatie, iar pe de alta parte, aceasta cunoastere indispensabila isi are radacina tocmai in dezvoltarea tehnologica din care provine.

De asemenea, tehnologia informatiei are un rol fundamental in transferul de informatie iar epoca moderna accelereaza exact acest proces. Transferul este considerat important deoarece informatiile sint realitati material-imateriale a caror combinare, organizare si ierarhizare sta la baza patrunderii omului in universul dinafara si dinauntru. (conform teoriei enuntate de Stoica Ion in cartea sa “Informatie si cultura“). Informatia nu este cunostinta, dar cunostintele nu se construiesc decit pe o temelie informationala.

Conceptul de societate a informatiei a fost privit ca o inventie a informaticienilor megalomani sau ca o gaselnita a fabricantilor de calculatoare pentru a-si vinde produsele. Initiativa Guvernului de a realiza licitatii electronice pe calculator pentru medicamente si alte produse de baza (conform www.mcti.ro)ne arata ca societatea informationala este, cum spunea Ion Stoica, “o structura indispensabila“, “unica modalitate de a aduce valorile si cerintele globale ale umanitatii la nivelul fiecarui grup social si al fiecarui individ“ si “calea catre solutii eficiente de rezolvare a unor probleme de resurse sau de productie“.

Societatea informationala mai serveste si rezolvarii unor probleme de constiinta sociala, cum ar fi cazul diferitelor grupuri de discutii pe teme de ecologie, probleme profesionale, sau de relatie umana-ca sa nu mai amintim de chat sau de grupurile electronice de discutii pe teme de dragoste sau prietenie.

A lucra in domenil de avangarda al tehnologiei informatiei inseamna a lucra pentru fluidizarea transferului de informatii, caz in care omul reproiecteaza sistemele informationale. Mai multa informatie inseamna mai multa cunoastere, mai multa cunoastere insemna mai multa putere si capacitate de a planifica viitorul. Viitorul are o dimensiune fundamental informationala si singurul mod in care putem patrunde in el este atunci cind facem simbioza dintre ceea ce stim sau cunoastem si ceea ce speram sau dorim.